Reizen

  Sinds 1 oktober 2004 moet u een Europees paspoort hebben als u uw hond, kat of fret mee wil nemen op reis!!

  Wilt u graag uw huisdier meenemen op vakantie (of evt. definitief vertrek naar buitenland) dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden.
  Zo informeert u zich bij reizen met het vliegtuig of de trein best bij de betrokken maatschappij naar de voorwaarden en de kosten (kunnen hoog zijn) voor het transport.
  Bij reizen met de auto kan het gebeuren dat uw huisdier last heeft van wagenziekte, waarvoor passende tabletten verkrijgbaar zijn bij de dierenarts. Let ook op voldoende verluchting in de auto want huisdieren zijn zeer gevoelig aan verhitting.
   
  Ook moet u zich goed informeren over de voorwaarden die verbonden zijn aan het reizen. Deze verschillen van land tot land.
  Wacht echter niet té lang om u hierover te informeren, want soms zijn zaken nodig die reeds enkele maanden voor het vertrek in orde gebracht moeten worden.

  Meer informatie vindt u via volgende links:

  http://www.vladiver.org/Media/Bestand/434de39a-b7bb-4ec2-b48f-a02100adefe4
  http://www.health.belgium.be/eportal/AnimalsandPlants/travellingwithyour...

   

  Voor het Verenigd Koninkrijk gelden bijkomende regels:

  *Leeftijd
  – Een pup jonger dan 3 maanden mag sowieso het land niet binnen.
  *Ras
  – Valt je hond onder één van volgende 4 rastypes mag hij het land niet binnnen:  Pitbull Terrier, Argentijnse Dog, Fila Brasiliero en de Japanse Tosa. Met rastypes wordt bedoeld elke hond die uiterlijke kenmerken vertoont van deze rassen.
  *Ontwormen/onvlooien
  - Honden en katten moeten met een product goedgekeurd door het VK ontwormd en ontvlooid worden. Dit moet door een dierenarts gebeuren en vervolgens afgestempeld worden in het Europeese paspoort. Let er wel op dat dit tussen 24-48h voor het inchecken is gebeurd.